Thursday, April 29, 2010

First theme at Scrapper in Romania






















































































































































































































Egy érdekes felhívást találtam a neten, miszerint minden hónapban designerek, kézművesek vegyenek részt bizonyos témák kidolgozásában. Az első téma a levendula, krém és fehér kombináció volt. A fent látható kézzel festett szoknya és díszített majó-felső az én munkám a témára. A felső legnagyobb virágát le lehet venni és a hajban is lehet használni. Várja gazdáját!/
Pentru provocarea de pe site-ul scrapper in Romania am folosit culoarea dominanta de crem, iar decoratiunile de pe tricoul alb sunt din organza levantica, cum si pictura manuala de lavanda de pe fusta. Combinatia de fusta si tricou decorat aduc aminte de o plimbare romantica pe un camp plin de lavande. Floarea mare de pe maneca tricoului se poate lua jos si folosi ca brosa sau agrafa. Tricoul si fusta isi cauta gazda! Abia astept noua provocare!/
For the first theme of the site scrapper in Romania I made this combination. The big flower is a detachable one, and can be used as a brooch or as a hairclip.
Hope you enjoy it........... It waits for its owner!

http://scrapper-in-romania.blogspot.com/

Wednesday, April 28, 2010

Sustainable....recycle....reinvent

A "sustainable" kifejezés a divatban egy olzan a mai világnézetnek megfelelő fenntartható divatot jelent, amelyben a tervezők és kivitelezők arra törekednek hogy minél kevesebb fölösleget gyártsanak a munkafolyamat által. Vagyis mind technikailag, mind anyagfelhasználás szempontjából minél kevesebb legyen az eldobásra szánt rész.
Ékszerimmel és ruháimmal én is törekedek egy olyan brand kialakítására amelyben fő szempont a legkisebb fölöslegnek a  hasznát megtalálni. Pár nekem tetsző modellt, módszert mutatok be a következőkben. /

"Sustainable" in moda inseamna linia de productie durabila prin care designerii incearca sa creeze fara a produce multe resturi. Adica prin tehnologie si prin folosirea materialelor gasesc calea prin care cea mai mica bucata de rest se poate refolosi. si eu prin dezvoltarea brndului incerc sa mentin acest scop. Am sa prezint cateva modele durabile care imi plac mie.



































Az utolsó egy jótékonysági projekt volt. A designer célja az volt hogy egy éven keresztül minden nap más -más kombinációban vegye fel ugyanazt az egyszerű, fekete iskolaruhát. Egy kis ízelítő a végeredményből./

Ultimul este un proiect umanitar si designerula  propus ca timp de un an isi publica fotografiile despre acelasi rochita simpla neagra in diferite stiluri combinate "The uniform project"

Tuesday, April 27, 2010

RIP Alexander Mcqueen

Február 10 egy újabb fekete nap a divat világában. A divat "fenegyereke" megvált evilági életétől. Az anyja elvesztése túl nagy kihívásnak bizonyult az egyik legelismertebb, tehetségesebb divatdiktátornak. Utolsó divatshow-jának ruháiban is benne van az elvágyódás, a másvilágiság.


















Monday, April 26, 2010

My recycled fashion ....











































































































Újból előkerült a papírruha téma, egy újabb kicsi bemutatón fognak résztvenni a gyerekek. Még jövök sok szép képpel az új ruhákról. / Din nou am revenit la tema de rochii din hartie reciclata. Copii vor participa la o mica parada de moda si cu noi rochii. Am sa revin cu mai multe poze frumoase. / These clothes are made of recycled paper and it was made last year. In this week the children will participate at a little fashion show. I will come back with new photoes of new clothes.