Friday, May 14, 2010

Verde pentru Biciclete in Timisoara!

Acum un an, “Verde pentru Biciclete” a demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru crearea de noi piste pentru biciclete in Timisoara. Pana in luna prezent, aproximativ 4000 de persoane au fost de acord ca este nevoie de piste pentru biciclete si au semnat petita noastra, fie online, fie in cadrul plimbarilor noastre pe 2 roti.
Daca nu ai semnat inca si vrei piste pentru biciclete in Timisoara, da si tu o semnatura pentru infrastructura: http://pedaleaza.ro/semnaturi.html.
 
 “Verde pentru Biciclete”  este o miscare pentru pedalare sustinuta de Fundatia Bega, in colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu, KissFM, Ziua de Vest, Agenda, agenda.ro, timisoreni.ro, Status Pimp. 
               
  Iti multumim,
Echipa “Verde pentru Biciclete”

Tuesday, May 11, 2010

Important message for my french lady client!

Sorry but I forgot to tell that how to iron the hanorac: inside-out, with water and you can put a paper inside. It's a natural flax material and need to use water ironing.

A joyful day!
Anita.

Art to the core!

Május 29.-én a Cloud Factory támogatja  az Uman-t, egy Bega parti workshoppal a D'arc teraszán. A Ne légy "zacskós" workshoppon textil szatyrokat festünk, amiket haza lehet vinni.

In 29 mai Cloud Factory sustine  Umanu-ul in actiunea lor Eco si vom tine pentru voi pe malul raului Bega , pe terasa D'arc workshop-ul "Nu fi pungas!", la care vom picta plase da panza in ideea de a renunta la cele de plastic. Nu pentru ca e pe val, ci pentru ca e necesar.

Vreau o Romanie mai curata! - propunere de concurs

Te impiedici la tot pasul de vechituri electronice? Te-ai saturat de "monstrii" care iti apar in cale acasa, la birou etc.? Arata-ne ce te deranjeaza! Prin fotografii, fotoreportaje si materiale video.

Participa la cea de-a treia editie a concursului "Vreau o Romanie mai curata!" - Monstrii din comunitatea ta - Vechiturile electronice de care te impiedici, organizat de HotNews.ro in parteneriat cu EcoTic, sub egida Ministerului Mediului si Padurilor. Sponsor: Paravion.ro.

CUM PARTICIPI: trebuie sa ai un cont de utilizator pe acest site.

* Daca ai deja un cont, login aici. Dupa autentificare poti trimite fotografii si video embed din pagina MyHotNews/Concursurile mele .
* Daca nu ai cont, te poti inregistra aici.
* Inscrie-te in concurs! (Vezi mai jos regulamentul concursului)
* Vezi pozele inscrise pana acum: Galerie foto

REGULAMENT:

Conditii de participare:

In concurs se poate inscrie orice cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu exceptia angajatilor HotNews.ro, angajatilor EcoTic, a rudelor lor de gradul I, precum si a altor persoane asociate concursului.

Inscrierile se fac prin completarea unui formular postat pe site-ul HotNews.ro.

Participantii la concurs sunt rugati sa completeze corect datele personale din sectiunea de inregistrare. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate.

Concursul are doua sectiuni:


* sectiunea foto/fotoreportaj (in galeria concursului acestea sunt evidentiate separat);
* sectiunea video.

Sectiunea foto/fotoreportaj:


Fiecare participant poate inscrie la sectiunea foto/fotoreportaj maximum 4 fotografii in format digital sau/si un singur fotoreportaj (care poate contine maximum 9 imagini in format digital) pe durata intregului concurs.

Dimensiunea maxima acceptata a unei fotografii este 4 MB.

Nu sunt admise fotografii modificate pe computer, cu exceptia corectiilor de baza din programele de editare (brightness/contrast, levels, unsharp, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.

Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark.
Fotografiile vor fi insotite de texte explicative (locatie, data, etc)

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei fotografii sau unui fotoreportaj la concurs pentru oricare din urmatoarele motive:
• nerespectare a conditiilor tehnice descrise in paragrafele de mai sus;
• neconcordanta cu tema concursului;
• lipsa textelor explicative (locatie, data).

Sectiunea video:


Fiecare concurent are dreptul sa inscrie maximum 2 materiale video pe durata intregului concurs.

Materialele video vor fi uploadate pe site-ul de video sharing youtube.com, iar codul embed va fi introdus in campul special din pagina de concurs din site-ul hotnews.ro.

Recomandare:
Durata medie a materialului video - 3 minute.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unui material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Aparitia materialelor pe site:

Materialele acceptate in concurs vor fi postate pe HotNews.ro in maximum 72 de ore de la inscriere.

Calendar:


• Perioada de inscriere si votare: 21 aprilie 2010 – 18 iulie 2010
• Anuntarea castigatorilor in urma jurizarii: 19 iulie 2010, ora 17.00
• Gala laureatilor: 21 iulie 2010

Evaluare:

Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa criteriile:

• incadrarea in tema
• creativitate
• originalitate

Despre jurizare:


Membrii juriului:

• Reprezentant Ministerul Mediului
• Valentin Negoita – Asociatia ECOTIC
• Ioana Avadani - Centrul pentru Jurnalism Independent (presedinte juriu)
• Bogdan Cristel - fotoreporter Reuters
• Mihai Radulescu - realizator Televiziunea Romana

Juriul mai sus mentionat va desemna castigatorii premiilor I, II si III pentru sectiunile foto, fotoreportaj si video.

Dupa incheierea inscrierii in concurs (18 iulie 2010), juriul va alege castigatorii sectiunilor foto/fotoreportaj si video.

''Premiul publicului'' va fi stabilit in functie de voturile acordate de cititorii HotNews.ro materialelor video si fotografiilor pe intreaga perioada a concusrului. Un utilizator HotNews.ro are dreptul de a vota o singura data, pe intreaga perioada a concursului, orice material inscris.

Anuntarea castigatorilor
se va face pe 19 iulie 2010 pe site-ul HotNews.ro.

Premii pentru sectiunile foto/fotoreportaj si video, oferite de Ecotic:

Premiul I pentru fiecare categorie: cate un Laptop Toshiba NB200;
Premiul II pentru fiecare categorie: cate o Camera video Toshiba Camileo P10;
Premiul III pentru fiecare categorie: cate o Camera foto Kodak V1003;

Premiile publicului, oferite de Paravion.ro:


• Premiul pentru categoria foto/fotoreportaj: 2 bilete de avion pentru Copenhaga (castigator + insotitor), clasa Economic
• Premiul pentru categoria video: 2 bilete de avion pentru Stockholm (castigator + insotitor), clasa Economic
Nota: Calatoria trebuie realizata pana la sfarsitul anului si rezervarea trebuie facuta cu minim 21 zile inainte de data plecarii, in limita locurilor disponibile.

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro si EcoTic, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, va rugam sa ne scrieti la .

Clauze finale:


Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea oricarui tip de material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Prin completarea formularului de inscriere la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta.

Monday, May 10, 2010

Vásár egész héten a Studentfest keretén belül! / Targ toata saptamana in cadrul Studentfest-ului !/ Fair all week at Studentfest!

 Handmade vásár, egyedi kiegészítőkkel, ruhákkal és lakásdekorációkkel egyedi embereknek.
Targ handmade, accesorii, haine si decoratiuni interioare unicate.
Handmade and unic accesories, cloth and interior decorations for unic people.

HOL? UNDE? WHERE?  Str.Regimen 5 Vanatori ,  Papillon Café, Piata Unirii

MIKOR? CAND? WHEN? 10-16 Mai:  14-19 PM.

 Mindenkit szeretettel várunk!