Tuesday, January 8, 2013

Műhelyrendezési sorozat 2 - Sarok műhelyek / Craftroom serial 2 - Ateliere de colt

Szép napot mindenkinek!

A bevezető után, csapjunk a  lecsóba! A legfontosabb szerintem a műhelyrendezésben, az hogy mivel is foglalkozunk: scrapbook, ékszerkészítés, varrás, patchwork, fa-, fém vagy kermánia megmunkálás stb.

Mindegyik szakma, hobbi más-más teret és funkcionalitást igényel. A munkamenet függvényében szükség lehet több asztalra, polcokra, akasztókra, próbababákra, kicsi kemencére vagy egész munkapadra! Ezt mindenki tapasztalata szerint összegezze.

Szeretnék pár szép teret bemutatni ahol kis térigényes alkotók dolgoznak. A scrappbook-oláshoz vagy gyöngyfűzéshez kisebb tárolók, polcok és egy kisebb asztal szükséges.

Forrás 1, 2, 3 kép :
http://www.howjoyful.com/2011/03/lovely-spaces-craft-room/


 1 - Figyeljünk a fényre! Egy világos térben könnyebb a munka. A szemnek megfelelő fény bal oldalról érkezik, ahhoz hogy ne zavarjon minket a  munkában, ne vessünk árnyékot a munkánkra. Természetesen ez fordított a bal kezesek esetében.

Ha nincs természetes fényre lehetőség és esti munkához egy jó asztali lámpa elengedhetetlen!



 Nagyon praktikusak a szekrénybe zárt műhelyek. Itt munka után csak becsukjuk kreatív világunk ajtaját és tisztán marad a szoba többi része!


















Egy egyszerű sarokban elhelyezett asztal is lehet teljes műhely! Dinamikus színekkel, falra helyezett jegyzetek, vázlatok mind segítségünkre lehetnek és inspiratívak.

Figyeljünk arra, hogy a túl sok és erős szín befolyásolhatja munkánkat! A narancs szín a kreativitás elősegítője:) De vigyázat hogy termékeink csak akkor legyenek narancs színűek ha ez a célunk vagy stílusunk!

http://www.bhg.com/blogs/better-homes-and-gardens-style-blog/2012/11/22/organize-this-gift-wrap/

 Következő részben:
A jó lámpa kiválasztása!
http://www.ikeahackers.net/2007/08/alicias-craft-corner.html











Képek forrásai:
http://www.howjoyful.com/2011/03/lovely-spaces-craft-room/